Željko SošićČlan udruženja

zeljko-sosic

Biografija
Željko Sošić je rođen 1980. godine u Podgorici. Bio je student prve generacije odsjeka za režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Poslednjih petnaest godina radi kao reditelj, scenarist, producent i montažer igranih i dokumentarnih filmova, igranih TV serija, umjetni
kih video radova i pozorišnih predstava.
Diplomirao dugometražnim igranim filmom “Imam nešto važno da vam kažem”, koji je premijerno prikazan 2005. godine. Drugi dugometražni igrani film „Mali ljubavni bog“, premijerno je prikazan na Montenegro film festivalu u Herceg Novom 2011. god. i osvojio nagradu Fondacije Živko Nikoli

Početkom 2017. godine, na Javnom servisu RTCG prikazana je prva istorijska igrana serija u devet epizoda “Božićni ustanak”, u koprodukciji Dogma studija i RTCG, po scenariju i u režiji Željka Sošića.
Uporedo sa filmskom bavi se i pozorišnom režijom. Režirao predstave: Hanđo, Jukia Mišime (Crnogorsko narodno pozorište), Pravednici, Albera Kamija (Kraljevsko pozorište Zetski Dom) i Slijepi, Morisa Meterlinka (NVO Atak).

Osnivač i direktor produkcijske firme Dogma Studio. Predsjednik Upravnog odbora strukovnog Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore. Predavač na predmetu Filmski i TV scenario na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Oženjen, otac jednog djeteta. Živi i radi u Podgorici.

Kako vam možemo pomoći?

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte!

Kontaktirajte nas!