Saopštenje za medije

Herceg Novi,06.08.2017.godine – Danas je u okviru Filmskog festivala Herceg Novi Montenegro film festivala predstavljeno Udruženje producenata i reditelja Crne Gore.
Na konferenciji za novinare su govorili Predsjednik UO Udruženja, reditelj Željko Sošić, predsjednik Udruženja, producent Ivan Đurović I član UO producent Nina Redžepagić.

Željko Sošić govorio je o ciljevima Udruženja, kao I aktiuvnostima koje su prije svega usmjerene na promociju, razvoj i unapređenje djelatnosti filmskih reditelja i producenata.
“Neki od ciljeva Udruženja su i unapređenje položaja filma i kinematografije, ali i sistemski doprinos podizanju profesionalnog nivoa proizvodnje cjelokupne crnogorske kinematografije
- kazao je Željko Sošić.
Nina Redžepagić je pozvala sve reditelje I producente koji ispunjavaju uslove predviđene Statutom da detaljne informacije o samom pristupu Udruženju nađu na web sajtu Udruženja www.ufpr.me.
“Pored ostalih aktivnosti, UFPRCG će u narednom periodu održati sastanke sa lokalnim samoupravama, ali i ostalim institucijama s ciljem da se crnogorskim produkcijama olakšaju uslovi za snimanje u crnogorskim opštinama. Uskoro će svi članovi moći da prate i profil udruženja na društvenim mrežama I informišu se o svim aktivnostima I novostima vezanim . “-kazao je Ivan Đurović, Predsjednik Udruženja filmskih producenata I reditelja. UFPRCG će se predstaviti na filmskim festivalima u Sarajevu, Zagrebu, Trstu i Tirani.
Večeras će u organizaciji Filmskog centra Crne Gore i UFPRCG biti održan koktel u Gradskoj kafani Herceg Novi s početkom u 22:30 časova.

Kontakt:
Nina Redžepagić- član UO Udruženja filmskih producenata I reditelja Crne Gore
Broj telefona: 00382 67568110
Email: info@ufpr.me